Παιχνίδια Ενεργοποίησης

  1. Φανταζόμαστε ότι βρισκόμαστε μέσα σε μια παγοκολόνα. Ο ήλιος μας ζεσταίνει και λιώνουμε σιγά σιγά.
  2. Σχηματίζουμε ζευγάρια. Το ένα παιδί είναι το άγαλμα και το άλλο ο γλύπτης. Ο γλύπτης, με την υπόκρουση μιας απαλής μουσικής πλάθει το άγαλμα σα να είναι κάποιο αντικείμενο που μας θυμίζει Χριστούγεννα πχ. δέντρο, κουτί με δώρο, στολίδι, αστέρι κλπ. Μόλις τελειώσουν τα αγάλματα ζωντανεύουν. Αλλάζουμε ρόλους, ώστε όλοι να κάνουν γλύπτες και αγάλματα. Σε επόμενο στάδιο μπορούμε να διαλέξουμε και να βάλουμε κοντά κάποια από τα αγάλματα και να τους δώσουμε έναν τίτλο ανάλογα με το τι μας θυμίζουν.
  3. Ένα παιδί στο κέντρο είναι ο αέρας και τα υπόλοιπα βρίσκονται σε δύο ομάδες σε δύο γωνίες τις αίθουσας διαγώνια. Η μία ομάδα είναι χιονονιφάδες και η άλλη πουλιά. Σαν να έχει μαγικές δυνάμεις το παιδί που είναι στη μέση κινεί τα χέρια του προς τα παιδιά και αυτά πρέπει να υπακούσουν και να κινηθούν όπως τους ορίζει. Ανάλογα με το πώς και προς τα πού φυσά ο αέρας αντιδρούν και τα παιδιά.
  4. Είμαστε όλοι τάρανδοι και δοκιμάζουμε διάφορα περπατήματα και πηδήματα/άλματα. Κάθε φορά που ο εμψυχωτής χτυπά τα χέρια ή ένα ταμπουρίνο τα παιδιά πηδούν σα να πηδούν εμπόδια.